بافت لثه

بیماری لثه یا پریودنتال،لثه و بافت های نگهدارنده ی دندان را ابتلا به بیماری لثه میکند و منجر به جراحی لثه می شود.

بافت های اطراف دندان یا اجزای پریودنشیوم

دندان ها توسط بافت ها و ساختمان هایی نگهداری شده و حمایت می شوند که به آن ها پریودنشیوم گفته می شود.در صورتی که این اجزا تخریب می شوند نیاز به جراحی لثه خواهیم داشت.

1-لثه

2-استخوان آرواره (آلوئول)

3-الیاف اطراف ریشه دندان (لیگامان پریودنتال)

بافت لثه

 

لثه:لثه تنها بخشی از پریودنشیوم می باشد که در دهان قابل مشاهده می باشد.لثه به بخشی از پریودنشیوم گفته می شود که دور تا دور دندان را گرفته و از طرف دیگر به مخاط دهان خاتمه پیدا می کند بیماری های پریودنتال و جراحی لثه غالبا از ناحیه ی لثه شروع می شوند و در اصطلاح عامیانه بیماری های پریودنتال به بیماری های لثه گفته می شود.

استخوان آرواره (آلوئول):به بخشی از پریودنشیوم گفته می شود که دندان ها را در بر خود گرفته و در خود جا داده است که همان استخوان آرواره می باشد.موقعی که دندان کشیده می شود در واقع دندان را از حفره ی آرواره خارج می شود و وقتی بیماری لثه پیشرفت کند استخوان آرواره هم درگیر بیماری شده و بتدریج تخریب می گردد.

لیگامان پریودنتال:همانطور که در مباحث قبلی اشاره شد دندان ها روی حفره ی استخوانی که همان آرواره است روی بالشتک نرمی که از بافت همبندی تشکیل شده است تکیه زده اند. در واقع دندان ها هنگام جویدن لقمه که تحت فشار قرار می گیرد روی این بالشتک گوشتی حرکت مختصری دارند و اگر این غشای نازک نبود دندان ها به اسنخوان لثه چسبیده بودند و امکان خارج کردن آن ها وجود نداشت.

انواع بیماری لثه

بنابراین بیماری لثه را می توان به دو دسته بیماری که به هم متصل هستند و یکی مقدمه دیگری است به شرح زیر تقسیم نمود:
1- ژنژیویت
2- پریودنتیت
ژنژیویت عبارت است از تورم و التهاب لثه در اثر فعالیت میکرو ارگانیسم ها

علائم ژنژیویت عبارتند از:

– تورم لبه لثه
– قرمزی
– خونریزی از لثه
– گاهی خارش و سوزش لثه
– بوی نامطبوع

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *