پولیش کردن دندان های بیمار فرایندی است که در طی آن جرم و رسوبات موجود درسطح دندان ها که تاثیر منفی بر زیبایی دندان های افراد گذاشته است، برطرف می شود. البته قابل ذکر است که پولیش دندان علاوه بر جرم زدایی سطح دندان ها،بر روی ریشه دندان ها نیز قابل انجام می باشد زیرا زمانی که فعالیت باکتری ها افزایش پیدا می کند به مرور به داخل لثه هجوم آورده و موجب پسروی لثه می شوند.

پولیش دندان کامپوزیت شده :

درواقع پولیش دندان های کامپوزیت شده توسط دندانپزشک متخصص درکلینیک دندانپزشکی شیخ صدوق در اصفهان به منظور رفع خراش، زبری، بدرنگی و لکه های ایجاد شده بر سطح دندان انجام می گیرد، که توصیه می شود هر۶ ماه یکبار حتما به دندانپزشک خود جهت پولیش دندان کامپوزیت شده خود مراجعه کنید.

چه عواملی در پولیش دندان بعد از کامپوزیت موثر است :

کامپوزیت دندان به عنوان یکی از روش های ترمیمی و زیبایی به منظور پوشاندن نقص های ظاهری دندان ها از لحاظ زیبایی و ماندگاری پس از لمینت سرامیکی در درمان های زیبایی، دومین جایگاه را دارد. دستیابی به یک سطح بسیار زیبا در کامپوزیت همیشه یک چالش بالینی برای دندانپزشکان زیبایی بوده و تکنیک ها و سیستم های بیشماری برای تحقق این هدف معرفی شده اند. طبق تحقیقات انجام شده اخیر در مقاله ای عوامل موثر در ایجاد بهترین پولیش دندان بعد از کامپوزیت مورد بررسی قرار گرفته و به موارد زیر محدود شده است :
  • ابزارهای مورد استفاده برای پولیش دندان :

    ابزارهای متعددی برای پولیش دندان بعد از کامپوزیت دندان موجود است که دندانپزشکان زیبایی بر اساس تجربه و مهارت خود از آن ها بهره می گیرند.

  • تکنیک پولیش دندان بعد از کامپوزیت

    به منظور پولیش دندان بعد از کامپوزیت دندان دو تکنیک پولیش تک مرحله ای و چند مرحله ای استفاده می شود.

ابزارهای مورد استفاده پولیش دندان بعد از کامپوزیت دندان :

۱_ تیغ کارباید (Carbide Burs) کانتورینگ کامپوزیت ونیر
۲_ الماس های فینیشینگ (Finishing Diamonds) کامپوزیت دندان
۳_ سنگ های فینیشینگ (Finishing Stones) ونیر کامپوزیت
۴_ پوینت ها، سرهای لاستیکی و چرخ ها (Rubber Cups, Points  و Wheels) برای پولیش دندان
۵_  خمیرها (Pastes) برای پولیش کامپوزیت دندان
۶_ دیسک ها و نوارها

جمع بندی

در نهایت تمامی محققین به این نتیجه رسیده اند که ظاهر زیبای و دوام ونیر کامپوزیت تا حدودی به روش های پولیشینگ و تکنیک های فینیشینگ به کار رفته پس از فرم دهی آن بستگی دارد. مطالعات زیادی برای بررسی کارایی سیستم های مختلف پولیش دندان بعد از کامپوزیت انجام شده است که در آنها انواع مختلف سیستم های پولیشینگ بر اساس ساینده های مورد استفاده، اندازه آنها، انواع پوشش، تکنیک پولیش، بافت سطح پس از پولیشینگ، گرمای تولید شده طی آن، زمان پولیشینگ و زوایای ایجاد شده روی دندان ها بعد از آن را مورد بررسی قرار داده اند. نتایج این مطالعات نشان داده است که:
• به منظور دستیابی به ظاهر خوب بافت توجه به فرم دهی و مدلسازی کامپوزیت با استفاده از مواد Flowable بسیار مهم است.
• هر چه دندانپزشک کمتر از ابزارهای چرخشی استفاده کند نتیجه پولیش کامپوزیت بهتر خواهد بود.
• هرچه زمان صرف شده در مدل سازی و فرم دهی بیشتر باشد؛ مدت زمان مرحله فینیشینگ به طور قابل توجهی کاهش می یابد.
• استفاده از ابزارهای مناسب و تکنیک تک مرحله ای، زمان زیادی را که روی صندلی طی کامپوزیت ونیر صرف می شود؛ کاهش می دهد.
• اما نتایج نشان داده است تکنیک پولیش دندان چند مرحله ای از لحاظ زیبایی و دوام، بسیار با کیفیت تر از پولیش دندان تک مرحله ای است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *