درجات پوسیدگی دندان و عوارض آن 

درجات پوسیدگی دندان و عوارض آن 


درجات پوسیدگی دندان و عوارض آن 

چرا دندان می‌پوسد؟

پوسیدگی دندان به علت فعالیت باکتری‌ها روی مواد قندی است که در نهایت اسید تولید می‌کند و اسید عامل تخریب بافت آلی و معدنی دندان می‌شود.

درجات پوسیدگی دندان و عوارض آن 
درجات پوسیدگی دندان و عوارض آن

درجات پوسیدگی دندان

شروع پوسیدگی به صورت یک لکه سفید رنگ می شود و اگر به آن توجه نشود ، پیشرفت می‌کند و در محل حفره ایجاد می‌شود و اگر باز هم رسیدگی نشود ،‌ پوسیدگی از مینای دندان به عاج رسیده . عاج ، لایه زیری مینای دندان است که وقتی پوسیدگی به عاج می‌رسد ،‌ درد کمی احساس می شود .

اما درصورت عدم توجه ، پوسیدگی از عاج به اعصاب و عروق دندان رسیده و  اینجاست که بیمار از شدت درد بی‌خواب شده و بایستی درمان دندان صورت گیرد .

اما اگر در این مرحله درمان انجام نشود ، ممکن است تبدیل به آبسه شود که در مواردی هم ممکن است منجر به بستری شدن در بیمارستان شود ،‌ چون عفونت از اعصاب به استخوان‌ها می‌تواند سرایت کند و ‌از آنجا به برسد . گاهی نیاز است که یک جراحی کوچک انجام  و  چرک تخلیه شود .

درجات پوسیدگی دندان و عوارض آن 
درجات پوسیدگی دندان و عوارض آن

پیشگیری از پوسیدگی دندان

با مسواک زدن به مدت حداقل دو دقیقه با خمیردندان حاوی فلوراید می‌توان پوسیدگی را کنترل و پیشگیری کرد . در کشور ما بیشتر خمیردندان‌ها فلوراید دارند. خصوصا خمیردندان‌های بزرگسالان . برخی همکاران خمیردندان بدون فلوراید برای کودکان زیر سه سال  را مناسب می‌دانند و برخی نه . فلوراید عنصری طبیعی است که در پیشگیری از پوسیدگی دندانها نقش دارد و در سبزیجات ، میوه و آب آشامیدنی و چای به طور طبیعی وجود دارد.

فلوراید همچنین به شکل قرص ، قطره و ژل ساخته شده است و آن را به آب ، نمک و شیر اضافه می‌کنند . در طرح تحول سلامت ، وارنیش فلوراید در مدارس به صورت موضعی به بچه‌ها داده می شود و می‌توان به راحتی از آن استفاده کرد و نگران عوارض جانبی نباشیم. حساسیت نسبت به آن نیز بسیار نادر دیده شده .

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *